Contact Maandag-Vrijdag: 8:00 - 16:00

Groendaken

Groendaken

Groen is de kleur van de toekomst, ook op het gebied van constructies. Dus het besluit van Roteam om in deze nieuwe trend mee te gaan werd enkele jaren geleden een must. Onze professionals zijn opgeleid om groene energie (zonnepanelen) projecten en groendaken te leveren.

Na een uitgebreid marktonderzoek heeft Roteam besloten om een nieuwe afdeling “Green Quality Solutions” te creëren. Deze diensten spelen in op de nieuwste trends op de bouwmarkt met betrekking tot duurzaamheid en efficiency. In de afgelopen jaren leverden we groene energie gerelateerde projecten alsook groendaken, waardoor we snel meer ervaring kregen met “ecologische daken”.

1. Zonnepanelen

Begin 2009 is ons bedrijf begonnen met de installatie van fotovoltaïsche Uni-solar zonnepanelen verlijmd op de dakbedekking, en tot op heden hebben we meer dan 60.000 m² oppervlakte geïnstalleerd (het equivalent van ongeveer 3,5 MWp). Uni-solar is de perfecte combinatie tussen een zeer resistente dakbedekking en silicium fotovoltaïsche amorfe cellen. Het lage gewicht (minder dan 4 kg / m²), een hoge flexibiliteit en een perfecte esthetische integratie vormen de belangrijkste voordelen van Uni-solar.

2. Groendaken

Groendaken worden aangelegd door het aanbrengen van vetplantjes en andere begroeiing op platte daken en ze te bezaaien (of door ze zelf te laten kweken als de natuur het overneemt). Onderhoud in de vorm van eenvoudige visuele inspectie en verwijdering van grotere wortelende planten maken deze daken succesvol want ze vormen een uitstekende dekking en UV-barrière voor afdichtingssystemen van daken.

Partners

ONZE GROENDAKEN LAATSTE PROJECTEN

Ook al zijn we een familiebedrijf, wij leveren jaarlijks meer dan 150.000m² en onze partners zijn de meest productieve spelers op de Belgische markt.