Contact Maandag-Vrijdag: 8:00 - 16:00

Waterdichting

Waterdichting

Regen is een constante in België en dit is een extra reden voor ons om magnifieke waterdichting oplossingen te bieden voor de meest veeleisende constructies en klanten. We maken gebruik van verschillende technologieën, afhankelijk van de aard van het project.

Afdichtingssystemen hebben als doel het voorkomen van de doorlating van vaste stoffen, vloeistoffen of gassen, van de ene omgeving naar de andere. In de wereld van de bouw betekent dit meestal gebouwen beschermen tegen slecht weer en het vermijden van die doorlating tussen binnen en buiten. ROTEAM biedt verschillende technieken voor het opzetten van waterdichtingssystemen op een van de meest kritische plaatsen van een gebouw: het dak.

1. Bitumineuze waterdichting

Bitumineuze dakbanen worden samengesteld door een omhulsel bekleed met bitumen. De afdichting wordt verkregen door de bekleding van de membranen met, over het algemeen, dubbellaagse systemen.

Kenmerken en voordelen:

 • Het grootste voordeel van bitumineuze dakbanen is dat ze zeer flexibel zijn. Door hun kneedbaarheid kunnen ze worden aangepast aan alle oppervlakken en complexe vormen.
 • Verkrijgbaar in een groot productaanbod, aangezien dit systeem een van de meest gebruikte is voor waterdichting.
 • Eenvoudig en snel op te zetten.

2. EPDM waterdichting

Deze membranen zijn samengesteld uit Ethyleen Propyleen Dien Monomeer (EPDM) eenlaags rubber.

Kenmerken en voordelen:

 • EPDM dakbanen zijn bestand tegen UV stralen, ozon en extreme temperaturen (hoge en lage), waardoor ze een uitzonderlijke levensduur en duurzaamheid hebben.
 • EPDM membranen zijn flexibel en elastisch.
 • Ecologisch vervaardigd in plaatsing en gebruik.
 • Goedkoper op lange termijn. Door hun lange levensduur en het feit dat ze weinig of geen onderhoud nodig hebben, zijn de kosten van deze membranen af te schrijven op lange termijn.

3. Vloeibare waterdichting

De vloeibare waterdichtingssystemen worden gebruikt als de andere membraansystemen gecompliceerd of onmogelijk zijn, en wanneer bovenlagen of overbelasting moet worden vermeden (bijvoorbeeld in renovatie). Bovendien laat het de doorgang van voetgangers zonder extra bescherming toe, terwijl de vorige bekleding ook wordt behouden.

Kenmerken en voordelen:

 • De vloeibare waterdichtingssystemen zijn 100% veilig.
 • Deze systemen zijn economisch efficiënt omdat de oude laag kan worden behouden.
 • Zijn samengesteld uit een homogene waterdichte laag.
 • De vloeibare waterdichtingssystemen zijn duurzaam in alle omstandigheden.

Partners

ONZE WATERDICHTING LAATSTE PROJECTEN

Ook al zijn we een familiebedrijf, wij leveren jaarlijks meer dan 150.000m² en onze partners zijn de meest productieve spelers op de Belgische markt.