Contact Maandag-Vrijdag: 8:00 - 16:00

Isolatie

Isolatie

Omdat het ons vakgebied is, kunnen we kwalitatieve projecten afleveren zowel op het gebied van phonische als thermische isolatie. Onze project portfolio en expertise omvat het hele scala aan isolerende producten op de markt.

Als het gaat om gebouwen, bestaan er twee belangrijke soorten isolatie: phonische isolatie (ofwel akoestische isolatie) en thermische isolatie. De eerste is gericht op het voorkomen van de verspreiding van lawaai, de tweede is gericht op het beperken van de overdracht van warmte tussen een warme omgeving en een koude omgeving. In de bouw zijn de belangrijkste doelstellingen om het comfort te verhogen en, nog belangrijker, om energieverliezen te verminderen.

1. Rotswol

Materiaal verkregen door het smelten van basalt steen, deze matras van verstrengelde wol geeft een perfecte thermische en akoestische isolatie. Het heeft brandveilige eigenschappen, en is ook waterbestendig. Tenslotte laat de flexibiliteit van rotswol toe om makkelijk te worden aangewend op onregelmatige oppervlakken.

2. Cellenglas

Samengesteld uit koolstof en glas, bevat een sterk isolerend inert gas in de microcellen, waardoor het een hoog thermisch isolerend vermogen heeft. Bovendien is dit materiaal bestand tegen vochtigheid, is onbrandbaar en behoudt het zijn kenmerken voor een zeer lange tijd.

3. Polyurethaan

Deze alveolaire structuur bevat een isolerend gas en verzekert een goede thermische en akoestische isolatie. Voorts is het bestand tegen vochtigheid en is verkrijgbaar in panelen, schuim en moffen.

Partners

ONZE ISOLATIE LAATSTE PROJECTEN

Ook al zijn we een familiebedrijf, wij leveren jaarlijks meer dan 150.000m² en onze partners zijn de meest productieve spelers op de Belgische markt.